Romantisk weekend

Den ultimata romantiska weekenden innebär för de allra flesta en resa till Paris. Det är något speciellt med atmosfären, att få sitta på en liten bistro bredvid floden Seine med sin älskade och dricka vin. En stor anledning till att Paris är romantikens huvudstad är alla de magiska platser man kan besöka, det finns så mycket historia i staden och den riktigt andas kärlek.
Förutom de typiska sevärdheterna som Eiffeltornet, Triumfbågen eller att bevittna Mona-Lisa hängandes i Louvren, så bör ni även passa på att promenera hand i hand genom trädgården Jardin des Plantes eller besöka slottet Versailles. Jag råder er att ta er tiden att sätta er in i platsernas historia för att förstärka upplevelsen. Försvinn från er egen tid en stund och lev er in i hur det var på 1770-talet i Paris, då Ludvig XVI vigdes med sin älskade Marie Antoinette.

Spanien är också ett hett resmål bland älskade världen över. Värmen och den goda maten lockar många, i kombination till fantastisk shopping och härlig kultur. Alla de spanska städerna erbjuder en charmig miljö, och oavsett om ni väljer Barcelona eller Marbella så kommer ni få uppleva en härlig helg tillsammans. Få platser är så avslappnade som Spanien, med dess kända lunchsiesta och förkärlek till att spendera kvällskvisten på en cafetería med ett glas fylligt vin. Sena middagar till de ljuva tonerna av salsamusik och en promenad i den fortfarande ljumma kvällsbrisen. Som balsam för själen, säger dem, men även för kärleken.

En spahelg är något som uppskattas av de flesta par. Det är mest yngre människor som unnar sig att bli bortskämda och njuta av diverse behandlingar men även den äldre generationen börjar finna vilket enormt nöje det är att åka på spa. Man behöver inte oroa sig för maten, då det oftast serveras idel nyttiga alternativ så man kan njuta ordentligt utan dåligt samvete. Spa är ett vanligt svenskt fenomen, och de flesta städer har minst en spaort man kan åka till. Varför inte ta en weekend till Danmark eller något annat grannland? Istället för att ge varandra massage där en alltid är den som får anstränga sig, är det mycket roligare att få njuta tillsammans. Lerbad, ansiktsbehandlingar, jacuzzibad. Ni kommer känna er yngre, livfullare och starkare efter en helg tillsammans, vilket i sin tur innebär att ni kommer ha mer energi till att njuta av varandras kärlek.

Verona

Vad säger ”Jag älskar dig” mer än en resa till Romeo och Julias hemstad, Verona. Att strosa längs de exklusiva affärerna om dagarna, och besöka balkongen där själva kärlekshistorien utspelade sig. Tunneln in mot gården nedanför hennes balkong är täckt med vad som, vid en första anblick, kan liknas vid klotter. Men faktum är att hela tunneln, och lite till, är täckt med namn på älskande par som besökt balkongen. Det sägs bringa tur att lämna sina namn som minne efter sig, och ska bringa evig tur i kärlek. När ni är där ska ni ta er tid att beundra bronsstatyn av Julia, eller Giulietta som hon heter på italienska. Turister brukar ofta vidröra hennes högra bröst för att få tur i kärlek. När kvällen sedan nalkas så kan man söka sig mot det fantastiska monumentet L’Arena di Verona. Torget runt L’Arena kantas av mysiga cafeterior och underbara restauranger. När man är mätt och belåten, så kan man besöka själva arenan för något av de spektakulära events och konserter som tar plats där. Annars kan man lugnt sitta kvar på restaurangen, för musiken hörs hela vägen ut.

Venedig

Om man ändå är i Verona så borde man även passa på att ta tåget över till Venedig, vilket tar lite över en timma. Att vandra mellan kanalerna och snäva gränder, kika i alla souvenirstånd som kantar gatorna och bara insupa atmosfären är en upplevelse i sig.

När man kommer fram till Piazza San Marco får man akta sig för de hundratals duvor som rör sig på platsen. De är inte folkskygga överhuvudtaget utan hoppar gärna upp och äter ur turisternas händer. På piazza San Marco kan man inte undgå att lägga märke till den spektakulära Chiesa San Marco, Sankt Marcus-kyrkan. Kyrkan som av förklarliga anledningar kallas Chiesa d’oro, Guldkyrkan. Den vackra fasaden kan ta andan ur vem som helst, men passa ändå på att göra ett besök inuti. Något man i så fall bör tänka på är att man bär kläder som täcker axlar, byst och går över knät.

Bakom Chiesa San Marco finns något som kallas Ponte dei Sospiri, Suckarnas bro vilket är bron som leder från domstolen till fängelset. Myten talar om att de dömda fångarna leddes över den täckta bron mot fängelset. Fängelset låg i en källare, som alltid låg i mörker. Det sägs att fångarna suckade djupt när de passerade brons två små fönster, för det var sista gången de skulle se dagsljuset.

Passa på att ta med din älskade, och promenera med honom över Suckarnas bro. Sätt er in i hur det kändes för de fångar som blev dömda till en evighet i mörker. Jag kan garantera er att ni uppskattar er frihet, och kärlek, otroligt mycket mer när ni kommer ut igen. Något man absolut inte får missa när man besöker Venedig, är en tur i de världskända gondolerna. Slå er ner, håll om varandra hårt och låt gondoljären ta er en tur runt den oförglömliga platsen.

Sardinien

En annan del av Italien som kanske passar för en långweekend är Sardinien. Här hittar ni värme, god mat och en fantastisk natur. Sardinien är en perfekt kärleksresa som ni sent kommer att glömma. Glöm inte att korka upp en Prosecco och köp med er lite fin choklad på flygplatsen.

Oavsett vilket resmål ni väljer, och vad som passar er bäst så kommer det bara att handla om er. Ni kan välja en liten stuga på en liten ö, eller i ett vinterlandskap men det viktigaste är att ni tar er tid att upptäcka eller återupptäcka varandra. Kärleken är det vi lever för, som ger oss den där härliga känslan i magen och som får hjärtat att slå extra hårt. Den underbara känslan är värd att bevara. Ni är värda att känna den. Stäng av allt annat, håll om varandra och insup varandras själar. Jag lovar att vardagen kommer kännas så mycket lättare sen. Så länge man har kärleken, så har man allt man behöver.

Topplista kärleksresor

  1. Bröllopsresa
  2. Spa-weekend
  3. Date-resa
  4. Förlovningsresa
  5. Överraskningsresa