Romantiska tågdestinationer

Planera din kärlekssemester i god tid och boka tågresan till dina drömmars mål. Att tågluffa med personen du älskar blir ett minne för livet och ni kommer att se så många vackra platser på vägen om ni tar tåget.

Amsterdam – liberal stad som går i kärlekens tecken

Ingen romantisk resa utan lite fräckhet, eller hur? Och då är Amsterdam ett bra val! Här kan du och din älskade gå och shoppa lyxiga och sensuella underkläder på Pleasurement mellan cykelturerna. Amsterdam är en härlig och liberal stad som gjord för ett kärlekspar! Dessutom är den söt och lätt att ta sig runt i med cykel. Ta också gärna en liten båttur på de charmiga kanalerna, besök omnejden som är täckt av tulpaner och flanera runt i stadskärnan.

Paris – en weekend i kärlekens stad

Ryktet säger att man åker till Paris för att bli kär, men det går lika bra att uppleva en av de mest romantiska städerna med någon du redan är tillsammans med. Kanske på bröllopsresa eller en romantisk tu man hand-tripp. Att ta tåget till Paris är enkelt, speciellt om du börjar din resa i Amsterdam. Det går nämligen direkttåg mellan de två städerna.

Paris är perfekt för en weekend-tripp med ditt hjärtas dam eller man. Här njuter ni av vacker arkitektur, kultur, gastronomi i sitt esse och kul shopping. Promenera hand i hand vid kanten av Seine och ät stadens bästa crêpes på Île St Louis.

Gör en romantisk vintur i Toscana

Från Paris kan ni ta tåget vidare till Italien och närmare bestämt Florens. Det är enkelt och du stiger på tåget vid Gare de Lyon och byter i Milano innan sista stoppet blir Florens. Innan ni beger er vidare in i Toscanas kärleksäventyr kan ni stanna till en eller ett par dagar i Florens, för även där sjunger romantikens toner dag som natt. Bara att flanera runt är som att gå i ett konstmuseum.

Ta tåget vidare in i Toscana och stanna till vid platser som Cinque Terres naturreservat där ni kan vandra och uppleva fantastiska vyer. Gå på vinprovning i Chianti-regionen och bo på medeltida slott. Och drick massor av Chianti Classico, regionens mest kända vin.

Vidare till Verona – Romeo och Julias stad

Vem har inte hört talas om världens mest berömda kärlekspar Romeo och Julia, skapat av William Shakespeare? De bodde i Verona och deras tragiska slut väcker starka känslor när man läser boken eller ser pjäsen. Julias hus (Casa di Giulietta) med balkongen ligger mitt i centrala Verona och i trädgården finns en staty av Julia. Det är tradition att lägga handen på hennes vänstra bröst för att uppnå evig kärlek.

Ta tåget från Florens till Verona med snabbtåget Trenitalia. Resan tar bara 1,5 timme och det krävs inga byten.

Ta tåget till Schweiz och vandra i bergen

Schweiz är tyvärr ett land man ofta inte tänker på när man är på kärlekssemester men dess skönhet kan få vilket kärlekspar som helst att falla pladask. Från Italien till Schweiz är det väldigt korta avstånd så vi tipsar om att ta tåget till Zürich och både upptäcka staden och omgivningarna i bergen. Schweiziska berg är gudomligt vackra på sommaren och erbjuder små gömda turkosa sjöar att bada i och att ro roddbåt på, med det friskaste vattnet någonsin. Hyr gärna en liten stuga uppe i bergen, det är billigt och ni kan få vara helt i fred.

Topplista kärleksresor

  1. Bröllopsresa
  2. Spa-weekend
  3. Date-resa
  4. Förlovningsresa
  5. Överraskningsresa